Promotie van uw webwinkel

Veelgestelde vragen - Promotie van uw webwinkel

Wat zijn meta tags?

De term META-tag is een technisch iets. Daar zullen we niet verder op ingaan. Wat u er functioneel mee kunt heeft alles te maken met zoekmachine-optimalisatie. U kunt per pagina een zogenaamde META description en META keywords opgegeven. Deze worden door o.a. Google gebruikt om een website beter te kunnen rubriceren. Zet in het 'description' veld een korte uitleg van de betreffende pagina en in de keywords een aantal steekwoorden die van toepassing zijn op de huidige pagina. Let op! Te veel keywords of een te lange description werkt alleen maar averechts! Zorg voor een korte en duidelijke beschrijving.

Aanmelden bij Google Webmastertools

Om beter inzicht te krijgen in hoe bezoekers zich op uw webshop "bewegen" kunt u een account aanvragen bij Google Webmastertools. Dit is volledig gratis. Nadat u een account heeft aangevraagd bij Google Webmastertools krijgt u de mogelijkheid om uw website te verifieëren door middel van een 3-tal opties. Kies hier voor de optie 'META tag'. U krijgt dan van Google een stukje HTML code.

Het gaat ons nu alleen om het stukje code dat staat achter "content=" (en dan zonder de aanhalingstekens). Kopieer deze code.

Log nu in op uw webshop en kies de optie 'Instellingen en thema's' onder het kopje Quicklinks. Onderaan vindt u onder het kopje Google de optie 'Goole verificatie code'. Plak hier nu de zojuist gekopieerde code. Bijvoorbeeld:

nP_XnSHXGjE8ee54o

Ga nu terug naar de Google Webmastertools pagina en klik op Verify of Verifieën.

« Terug naar het overzicht

Adres: De Meierij 13 7631AM Ootmarsum Overijssel-Holland Tel.: 06 50614988 | E-mail: info@fashiontradinghouse.nl | Kvk.: 08132910 | fashiontradinghouse | Algemene voorwaarden
Online Support webwinkels Tel.: 0546 493240 | E-mail: support@fashiontradinghouse.nl WBB Design & Advies | IZI Services webdesign