Technisch

Veelgestelde vragen - Technisch

Hoe kan ik formulieren maken in mijn webshop?

Log als eerste in op uw webshop. Ga dan naar modules > formulieren. Hier maakt u een nieuw formulier aan.
Volg daarna nauwkeurig de onderstaande instructie

Na het invoeren van de velden moeten de teksten en de HTML nog worden gegenereerd. Bewerk hiervoor het formulier en loop alle tabs even af: HTML, E-mail beheerder, etc. In iedere tab kunt u dan klikken op de knop: Genereer. Daarna kunt u nog eventuele aanpassingen maken in deze teksten. Vergeet niet om het geheel uiteindelijk op te slaan.

Bij het invoeren van de veldnamen mogen de velden geen spaties bevatten. Enkel letters, cijfers en underscores. Bij het genereren van de HTML en de e-mails worden de underscores vervangen door spaties en worden er hoofdletters geplaatst waar nodig.

Als u ook een automatische e-mail wilt versturen naar de bezoeker dan moet het veld 'e-mail' bestaan in de lijst geaccepteerde velden. Dit wordt niet herkend als hier 'Uw e-mailadres' staat. In de gegenereerde HTML mag deze tekst (binnen het label) wel worden aangepast naar 'Uw e-mailadres'.

Hoe kan ik e-mail versturen vanuit een doorstuuradres?

Met andere woorden; De mogelijkeheid om te kiezen welke naam en e-mailadres de ontvanger van uw e-mail te zien krijgt.

Microsoft Outlook 2003 en hoger

Stap 1: Aanmaken van een nieuw account
We gaan een nieuwe account aanmaken in Outlook. Dit zal niet een account worden waarmee u e-mail ontvangt, maar enkel als verzendadres.

• Klik in de menubalk van Microsoft Outlook op Extra en vervolgens op E-mailaccounts
  • Kies voor 'Een nieuwe e-mailaccount toevoegen' en klik op Volgende
  • Kies voor POP3 en klik op Volgende
  • Vul nu bij 'Naam' en 'E-mailadres' de naam en het e-mailadres in van waaruit u e-mail wilt gaan verzenden, bijvoorbeeld de naam van uw webshop.
  • Vul nu bij 'Inkomende e-mail' een fictief adres in, bijvoorbeeld '123'.
  • Bij 'Server voor uitgaande e-mail' dient u hetzelfde adres in te vullen, als dat u bij uw andere e-mailaccounts heeft ingesteld.
  • Het veld 'Gebruikersnaam' mag ook een fictieve waarde bevatten.
  • Door op de knop 'Meer instellingen' te klikken kunt u de naam van dit account een herkenbare naam geven. Klik daarna op Ok.
  • U bent nu klaar met deze stap. Klik op Volgende en daarna op Voltooien.

Stap 2: Uitschakelen 'E-mailitems ontvangen'
Omdat wij een fictief adres hebben ingevoerd bij 'Inkomende e-mail', moeten we ervoor zorgen dat Outlook geen verbinding gaat maken met dit niet-bestaande adres. Dit gaat als volgt;

• Klik in de menubalk op 'Extra' > 'Verzenden en ontvangen' > 'Instellingen voor verzenden en ontvangen' en vervolgens op 'Groepen voor verzenden en ontvangen definiëren'.
  • Klik op 'Alle accounts' en vervolgens op de knop Bewerken.
  • Klik nu links onder het kopje 'Accounts' op het account dat u zojuist heeft aangemaakt.
  • Zet nu in het rechter deel van dit venster, het vinkje bij de optie 'E-mailitems ontvangen' uit.
  • Klik nu op Ok, en daarna op de knop Sluiten

Stap 3: E-mail verzenden
Stel een nieuw e-mailbericht op door in het menu op de knop 'Nieuw' te klikken. In het venster dat dan verschijnt heeft u nu een extra keuzeoptie 'Accounts' gekregen, rechts van de knop 'Verzenden'. Met deze knop kunt u nu kiezen vanuit welk account, dus vanuit welke naam en e-mailadres u deze e-mail wilt verzenden. De ontvanger van deze e-mail zal dan als afzender de naam en het e-mailadres van dat account zien.

Gmail

Surf naar gmail.com en log in met u Google e-mailadres en bijbehorend wachtwoord. Wanneer u ingelogt bent klikt u op Instellingen. De knop Instellingen kunt u o.a. rechtsbovenin uw scherm vinden. In het Instellingen scherm klikt u vervolgens op het tabblad 'Accounts en import'. In de afbeelding hieronder ziet u hoe het scherm er dan uit zou moeten zien. Uiteraard staat er bij u een andere naam en e-mailadres.

In het tabblad kunt u verschillende zaken instellen. Wij richten ons nu op het toevoegen van een 'Identiteit'. Klik op de knop 'Verstuur e-mail vanaf een ander adres' om een nieuwe identiteit toe te voegen. U krijgt dan een popup-venster te zien.

Vul bij 'Naam' bijvoorbeeld de naam van uw webshop in. Dit is de naam die de ontvanger van de e-mail als weergegeven naam zal zien. In het e-mailadresveld vult u het e-mailadres in waarmee u e-mail wilt gaan verzenden. Dit is het doorstuuradres dat u bij uw webshop heeft gekregen. U kunt overigens nog meer doorstuuradressen aanmaken. Deze kunt op dezelfde manier aan Gmail toevoegen. Zodra u zover bent klikt u op de knop 'Volgende stap'.

U doet er verstandig aan om hier de optie 'Verzenden via Gmail' te kiezen. Verzenden via de SMTP-servers van uw webshop is namelijk niet mogelijk. Klik op 'Volgende stap' om verder te gaan.

Google wil graag zeker weten dat u ook echt de eigenaar van het opgegeven e-mailadres bent. Er zal daarom een e-mail worden verstuurd naar het opgegeven e-mailadres. Deze e-mail zal bezorgd worden in uw Gmail mailbox. Om deze e-mail te kunnen lezen dient u een nieuw venster in uw webbrowser te openen. Klik hier om Gmail in een nieuw venster te openen, om zo het zojuist verzonden verificatiemailtje te openen. Nadat u op 'Verificatie verzenden' heeft geklikt krijgt u het volgende venster te zien;

Kopieer nu de code die Google u gezonden heeft en plak deze in het veldje. Nadat u op 'Controleren' klikt komt u weer in het Instellingen venster terecht. Als alles goed is gegaan heeft u nu een extra identiteit toegevoegd.

Nu u een extra identiteit heeft toegevoegd, is er een extra optie beschikbaar gekomen. Met deze optie kunt u ervoor zorgen dat wanneer u antwoordt op een e-mail van uw klanten, automatisch de juiste identiteit wordt gekozen.

Hotmail

Surf naar hotmail.com en log in met u e-mailadres en bijbehorend wachtwoord. Klik rechtsbovenin het scherm op Opties en vervolgens Meer opties.

Klik bij Account beheren op E-mail verzenden en ontvangen van andere accounts ->

Klik op ‘Een account toevoegen als verzendadres’.

Vervolgens vult u in het volgende scherm uw info@uwdomein.nl in.

Klik daarna op de knop ‘Bevestigingsmail verzenden’. U krijgt nu een bevestigingsmail met een link. Na het valideren van de link kunt u in het vervolg e-mail versturen vanaf uw Hotmail of webshop.

Hoe koppel ik mijn bestaande domeinnaam aan mijn webshop, zonder deze te verhuizen?

Dit is geheel afhankelijk van uw huidige provider. Bij de meeste providers kunt u zelfstandig doormiddel van een controlpanel of persoonlijke pagina aanpassingen doen aan de zogenaamde DNS- of zonefile records van uw domeinnaam. Hoewel de naamgeving kan verschillende per provider, zult u minimaal de volgende zaken moeten aanpassen bij uw huidige provider.

Naam  DNS type  Waarde
@ A record 80.246.185.15
@ MX record 10 mail
wwww A record 80.246.185.15
mail A record 80.246.185.15

« Terug naar het overzicht

Adres: De Meierij 13 7631AM Ootmarsum Overijssel-Holland Tel.: 06 50614988 | E-mail: info@fashiontradinghouse.nl | Kvk.: 08132910 | fashiontradinghouse | Algemene voorwaarden
Online Support webwinkels Tel.: 0546 493240 | E-mail: support@fashiontradinghouse.nl WBB Design & Advies | IZI Services webdesign